Welcome to MCAD Central

Join our MCAD Central community forums, the largest resource for MCAD (Mechanical Computer-Aided Design) professionals, including files, forums, jobs, articles, calendar, and more.

Register Log in

Wrong result color! why?

sagrob

New member
Hi All!


Why is the resultone colour? (Assembley) The simulationhas run, butthe assembley is everywher blue. Why? The loads are ok. The maximumload is bigger than the blue value.What shouldI do?


Thanks!


Sorry myenglish! :)
 

ndk

New member
It seems that your model has re-entrant conners orstress concentration area somewhere. How about convergence? have you checked it yet? Try it out...InFEA,usometimes facesimilar problems andcost utime and time to get over...
 

sagrob

New member
How can I check convergence? Where can I find that? Sorry, but I work with simulation not too late. This is my second work.
(I'm use Pro/mechanica in integrated mode in WF 2.0)

Thank's!
 

ndk

New member
For checking convergence of calculated results:


In the result window click insert>result windows


and setting up the following option:View attachment 797


and the result's something similar to this:


View attachment 798


Basic knowledge of FEA (and also pro/mechanica) is nodoubtedly helpful in your trouble. You shouldrefer to some mechanica books for better understandings and methods dealing with such situations. (mechanica structure tutorial of Roger Toogood may be the best choice)


Enjoy it.
 

lbotez

New member
Try toedit the legend so that all theresults above athreshold valueare red. After a few tests you should be able to separatethe "concentrators"from the"normal" values.
 

sagrob

New member
Ok, I checked the convergence, but the result is not so as on the picture.The graph is full linear (rise)What sholud I make?


thanks!
 

Israr

Active member
Sagrob,


If you can send me your assembly I will solve it for you and send you the solution.


Israr
 

ndk

New member
7 or 9 p-loop pass? I thought that it'snot important. you shouldbetterchange theAutoGemdefault option andthen re-create the mesh. (remember to select the option "delete mesh points when deleting elements" in the autoGEM setting dialog box.



Edited by: ndk
 

sezerserhan

New member
When you get fringe contour results covered with all blue, that means you are missing something in your analysis. Check your all B.C. and rerun the analysis. Since it has more than one part, you may also need to check if you have created the contact right.
 

Sponsor

Top